F-ACT Congres 20 september 2018 te Utrecht

Met 850 mensen was het F-ACT congres een groot succes. De binnenstad van Utrecht bruiste van F-ACT. De dag startte met een ontvangst in de Domkerk, welkom geheten door de stuurgroep Utrecht, F-ACT Nederland, de wethouder van Utrecht en kreeg men de visie van Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) te horen.

Daarna in festivalstijl verder de dag door. Met een volprogramma op wel 7 locaties in de buurt. Met onderwerpen als F-ACT ontwikkeling, ervaringen uit de proeftuinen, ervaringsdeskundigheid, de invloed van kunst, enz.

In de Janskerk mocht Martijn Kole van Lister de Remmers van Veldhuizen-lezing geven. Een zeer persoonlijke en ontroerende lezing over ‘De moed te vinden om te zijn’. De weg die hij is gegaan om zijn levenslijn weer te herstellen. Hoe te komen tot hoop en uiteindelijk tot herstel.

Voor de F-ACT medewerker die gewend is erop uit te gaan was er een buitenprogramma. Op bezoek bij voorbeeldgevende projecten uit Utrecht. Voorbeelden op het gebied van herstel (Enik), werk (IPS, Color Kitchen), kunst (Waantheater), activering en re-integratie (Wij 3.0) en op levenssafari met Addy en Devi.

Om af te sluiten met het prachtige orgelspel in de Domkerk onder het genot van borrel en bitterbal.

Nico de Louw, ervaringsdeskundige cliëntenraad en lid van Raad van Toezicht van Arkin heeft een uitstekend en uitgebreid verslag geschreven over het succesvol F-ACT Congres. Zie link. https://www.f-actnederland.nl/f-act-congres-2018-f-act-harvest-oogsten-uit-de-proeftuinen-van-nieuwe-pioniers/

Hartelijk dank hiervoor Nico!