Campagne ‘eerder is beter’

Doe mee met onze campagne Eerder is beter!

11 september 2015
Vandaag lanceert Fonds Psychische Gezondheid de campagne Eerder is beter, in samenwerking met onderzoekers Mark van der Gaag en David van den Berg. De campagne is erop gericht om te voorkomen dat jongeren ernstige psychische problemen ontwikkelen.

Op www.eerderisbeter.nl is te lezen dat jaarlijks minimaal 3.000 jongeren ernstige psychische problemen ontwikkelen. Ook begint 75% van de psychische klachten voor het 25e levensjaar. Fonds Psychische Gezondheid vindt het hoog tijd dat er meer aan preventie wordt gedaan, zodat minder jongeren uitvallen van school of werk omdat ze rondlopen met psychische klachten.

 

Het Fonds wil hen samen met onderzoekers Mark van der Gaag en David van den Berg psychisch leed besparen en start daarom een project waarmee jongeren direct de juiste informatie kunnen vinden en weten hoe ze zelf aan de bel kunnen trekken bij beginnende psychische klachten. Deze informatie is nu niet of nauwelijks te vinden.

 

Alles over het project vind je op www.eerderisbeter.nl. Je kunt hier ook zien hoe je kunt bijdragen aan het project door bijvoorbeeld een actie op te starten of een donatie te doen. Help jij mee?