Noodfonds Psychiatrie Sint Maarten

De psychiatrie op Sint Maarten verkeert in nood als gevolg van de ravage van Orkaan Irma. Verpleegkundigen, case managers en dokters met aanzienlijke schade aan hun eigen woningen houden waar mogelijk de zorg draaiende. Maar in een aantal kerntaken worden ze ernstig gehinderd omdat het benodigde materieel simpelweg verwoest is. Zo ook de voertuigen van het dynamische ambulante team dat dienst doet als crisisdienst en FACT. Er zijn direct financiële middelen nodig om vervangende voertuigen aan te schaffen zodat de meest kwetsbare patiënten weer bereikt kunnen worden.

Daarom start op dinsdag 3 oktober een inzamelingsactie genaamd Noodfonds Psychiatrie Sint Maarten. Via het crowdfunding platform de ‘1%Club’ wordt in 30 dagen 10.000 euro opgehaald. Het geld gaat direct naar de Mental Health Foundation (MHF), de lokale stichting verantwoordelijk voor de psychiatrische zorg op het eiland. Met het geld zullen ze vervangende voertuigen aanschaffen voor het ambulante team. Doneren kan hier: https://onepercentclub.com/nl/projects/noodfonds-psychiatrie-sint-maarten.

De actie is in samenspraak met MHF opgezet door AIOS psychiatrie van Altrecht Naeem Juliana. Hij is Sint Maartenaar met ANIOS ervaring in de psychiatrie op Sint Maarten. Hij keert terug naar het eiland om te helpen bij de wederopbouw van de psychiatrische zorg.

Wij hopen dat iedereen die het kan missen een aan het noodfonds zal doneren. Daarnaast hopen wij ook dat bedrijven en organisaties inspringen. De 1%Club heeft een ANBI status.

Hartelijk dank namens de GGZ collega’s op Sint Maarten,

Naeem