Twee nieuwe bestuursleden per 2 oktober ’20

  • Mijn naam is Nynke Frieswijk, een in Groningen wonende Friezin. Ik ben GZ-psycholoog in het FACT- jeugdteam van Groningen en werk als wetenschappelijk medewerker voor Accare. Deze functies schuren precies genoeg om mijn werk leuk en interessant te maken. En ze dienen beide eenzelfde doel: het verbeteren van de zorg voor jongeren met complexe problematiek. Daarbij gaat mijn bloed vooral sneller stromen van manieren om verplichte zorg overbodig te maken. Waarbij risico’s soms onvermijdelijk zijn op weg naar beter. Dit thema stond centraal tijdens het recente F-ACT webinar en verdient wat mij betreft een vaste plek op de agenda van F-ACT Nederland. Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie als bestuurslid en onze samenwerking!
  • F-ACT Nederland vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het cliëntenperspectief en ervaringsdeskundigheid. Toen er een vacature kwam binnen het bestuur heb ik, John Jongejan, gesolliciteerd als ervaringsdeskundig bestuurslid. Ik ben sinds 2009 werkzaam binnen Fact psychosezorg bij Ggz Breburg. Dit doe ik met veel plezier. De collega’s zijn deskundig en ik leer van het kleurrijke van de cliënten. Ook heb een ik mbo en hbo-diploma van ervaringsdeskundigheid. Verder schrijf ik verhalen en gedichten over de psychische kwetsbaarheid. Mijn eigen motivatie in het werk is dat ondanks de lijdensdruk van de cliënt deze toch ook de weg naar boven kan vinden. Daardoor kan de persoon werkelijk eigen regie voeren. Ik vind het een uitdaging om dit bij vereniging F-ACT Nederland verder uit te dragen!