Inleiding over mailwisseling ervaringsdeskundige John en psychiater Roland ‘Mensenwerk in Fact’

Inleiding

De mailwisseling tussen Roland Hoven en John Jongejan is begonnen als liefde voor de taal en de mensen die ze begeleiden. Dit maakte dat ze besloten vanuit hun verschillende zienswijzen te gaan schrijven naar elkaar wat hen bezighield. Maar ook het gemeenschappelijke bleek soms verrassend, eenvoudig en menselijk te zijn. Roland en John menen dat ze door dit te publiceren op de website van F-ACT Nederland ze kunnen delen dat werken in de psychiatrie een grote uitdaging is. Zeker niet dat je dat alleen als professional doet. In de eerste plaats dat je als mens naast de mens met een groot verdriet staat maar ook samen successen viert in het werken met herstel ondersteunende zorg.

John Jongejan werkt als ervaringsdeskundige bij het FACT Breda centrum Zuid. Hij heeft een mbo diploma tot ervaringsdeskundige en een hbo diploma tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Hij heeft meerdere dichtbundels en biografische romans uitgebracht. De laatste boeken die uitgebracht zijn de dichtbundel  “Steeds sterker worden” en de roman “Psychose!”.

 

Roland Hoven werkt als psychiater bij FACT Breda centrum Zuid (psychosezorg) en geneesheer-directeur bij bGgz Breburg. Hij heeft ook lange tijd bij een ACT team gewerkt. Roland is taalgevoelig en heeft meerdere gedichten en verhalen gepubliceerd in diverse media. Roland Hoven ziet zichzelf als een sociaal psychiater.